Cheile Șugăului

0
911

Cheile Șugăului reprezintă o arie de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN. _1240451 (2)Cu toate acestea zona, mai exact o porțiune a ei (cea mai spectaculoasă din punctul meu de vedere), a fost îngrădită iar accesul publicului a fost INTERZIS.

După o drumeție la Peștera Tunel și Peștera Munticelu împreună cu gașca, am propus să ne abatem la întoarcere, pentru câteva minute și în Cheile Șugăului. Trecusem de atâtea ori pe lângă chei fără să le vizitez.

O fugă rapidă pâna la mașină de unde am luat pantalonii pescărești necesari incursiunii noastre și iată-ne în apă până la brâu.

Deși traseul până la cascadă a fost unul destul de scurt (cred că nu au fost mai mult de 100 de metri) am fost plăcut impresionați atât de priveliște cât și de cascadă._1240459 (2)

Am rămas surprins să văd că există o pasarelă (acum putredă și impracticabilă) suspendată la câțiva metri înălțime care ar permite turiștilor, dacă ar fi reparată, să viziteze cheile Șugăului într-un mod deosebit și atractiv, fără să se ude. Așa ceva am mai văzut în Austria, la Liechtensteinklamm , bineînțeles nu așa de rudimentar și nu gratis 🙂 . Din păcate noi nu știm sau nu dorim să exploatăm frumusețile țării.

Cheile Șugăului
Cheile Șugăului

Îmi cer scuze pentru calitatea imaginilor dar spațiul stâmt dintre pereți precum și obiectivul camerei nu mi-au permis să iau cadre prea generoase.

În mod normal v-aș fi sugerat sa vizitați aceste chei dar cum nu mai este posibil acest lucru …  Probabil că imagiile surprinse de noi au fost ultimele filmări realizate aici. Cel puțin pentru următorii câțiva zeci de ani.

Coordonate: 46.82436724, 25.85093747

Cheile Șugăului – septembrie 2014

P.S.. Cu ocazia lucrărilor a fost distrusă și vâltoarea de la începutul videoclipului.

Sursa Youtube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here