-1.1 C
Ceahlău
joi, decembrie 7, 2023
spot_img
No menu items!
More

  Become a member

  Get the best offers and updates relating to Liberty Case News.

  ― Advertisement ―

  spot_img

  Ștergerea contului și a datelor asociate din aplicația Ghidul drumețului (Deleting your account and associated data)

  ROMÂNĂ Adresa dvs de email este singura informație cu caracter personal pe care o colectam pe serverul nostru in momentul creării contului cerut de aplicație. Puteți...
  AcasăAplicatia mobilaOptiunea "Ghid turistic"

  Optiunea „Ghid turistic”

  Optiunea „Ghid turistic” permite studierea tuturor obiectivelor turistice din baza de date a apliciatiei. Obiectivele turistice sunt grupate pe judete.

  ghid turistic

  Pentru fiecare judet se afiseaza stema, numele si resedinta judetului, precum si judetele cu care acesta se invecineaza acesta.

  Dupa selectarea judetului dorit va fi afisata lista cu toate obiectivele turistice, localizate pe teritoriul acestuia, din baza de date a aplicatiei.

  Pentru fiecare obiectiv turistic se afiseaza o imagine reprezentativa, numele si adresa obiectivului turistic, precum si distanta geografica (si nu rutiera) dintre acesta si utilizator.

  ghid turistic - locatii

  Puteti naviga sus-jos prin lista pentru a identifica obiectivul turistic cautat. Odata identificat este suficient un simplu click pe acesta pentru a avea acces la noi optiuni. Va fi afisat un meniu cu urmatoarele optiuni: Detalii, Trimite, Validare, Evaluare si Favorit.

  Ghid turistic – Optiunea „Detalii”

  Ofera informatii suplimetare despre obiectiv precum si accesul la alte optiuni, cum ar fi: Apeleaza, Website, Share, Vremea, Navigare si Trasee alternative.

  ghid turistic -detalii

  Optiunea „Apeleaza”

  Permite contactarea telefonica, in vederea obtinerii de informatii suplimentare sau in vederea efectuarii unei rezervari, a unui reprezentant al acelui obiectiv. Nu toate obiective turistice dispun de un post telefonic, din acest motiv aceasta optiune este disponibila doar pentru acele obiective pentru care exista un numar de telefon in baza de date.

  Optiunea „Website”

  Deschide o pagina web in care puteti gasi mai multe informatii despre obiectivul turistic. Nu toate obiectivele turistice au o pagina web atasata.

  Optiunea „Share”

  Permite distribuirea coordonatelor acelui obiectiv turistic catre alte persoane.

  Optiunea „Vremea”

  Ofera posibilitatea de a verifica prognoza pe cinci zile pentru zona in care se afla obiectivul turistic. Prognoza este oferita de catre https://www.openweathermap.org

  Optiunea „Navigare”

  Deschide aplicatia Google Maps si genereaza un traseu intre locatia utilizatorului si obiectivul turistic dorit. Sunt oferite ulterior informatii legate de navigatie.

  Optiunea „Trasee alternative”

  Afiseaza propuneri cu privire la rute alternative catre obiectivul turistic.

  Initial aplicatia va oferi detalii legate de distanta si durata traseului pentru traseu principal. Pentru a verifica aceste informatii si pentru rutele alternative este suficient sa dati click pe textul care prezinta aceste informatii. Culoarea textului pentru aceste informatii corespunde culorii traseului.

  Optiunea „Detalii” mai ofera informatii legate de distanta dintre utilizator si obiectivul turisitic. Distanta este geografica (in linie dreapta) si nu rutiera.

  ghid turistic - detalii

  Deasupra distantei se poate observa un mic scut. Acesta poate fi colorat in rosu, galben sau verde.

  ghid turistic

  Culoarea rosie a scutului arata faptul ca cei mai multi utilizatori au semnalat faptul ca in baza de date a aplicatiei coordonatele GPS ale obiectivului turistic nu sunt corecte.

  Culoarea galbena apare atunci cand nici un utilizator nu a validat/invalidat coordonatele GPS sau voturile sunt la egalitate intre cele doua categorii de voturi.

  Iar culoare verde, in mod firesc, confirma corectitudinea coordonatelor GPS ale obiectivului turistic.

  Ghid turistic – Optiunea „Trimite”

  In cazul in care aplicatia nu dispune de o fotografie sau o descriere completa pentru respectivul obiectiv turistic, utilizatorii pot trimite propriile fotografii sau pot contribui cu descrieri si informatii suplimentare utilizand aceasta optiune.

  Pentru a adauga o fotografie la formular este suficient sa dati click pe aparatul foto (vezi imaginea alaturata). Aplicatia va intreba utilizatorul daca doreste sa efectueze o fotografie sau daca doreste sa incarcati o imagine stocata in dispozitivul utilizat.

  Totodata, daca coordonatele GPS sunt eronate, este suficient sa utilizati aceasta optiune si sa adaugati la descriere o mentiune precum ca mesajul trimis contine coordonatele corecte (in acest caz utilizati aceasta optiune cand va gasiti imediat langa obiectivul turistic).

  actualizare

  Atunci cand utilizatorul va da click pe butonul „Salveaza” aplicatia trimite automat si coordonatele GPS ale dispozitivului utilizat. Astfel vom primi coordonatele GPS si vom putea actualiza (dupa o verificare prealabila) coordonatele GPS. Coordonatele GPS primite vor fi folosite doar pentru validarea locatiei obiectivului turistic.

  Ghid turistic – Optiunea „Validare”

  Permite confirmarea sau invalidarea coordonatelor GPS ale unui obiectiv turistic.

  validare

  Conditia obligatorie pentru a putea utiliza aceasta optiune este ca dispozitivul sa sa afle la o distanta de maxim 100 metri de coordonatele GPS inregistrate in baza de date a aplicatiei.

  validare

  Ghid turistic – Optiunea „Evaluare”

  Utilizatorii pot acorda intre 1 si 5 stele fiecarui obiectiv. In cazul in care se doreste anularea votului este suficient sa se deselecteze toate stele acordate.

  evaluare

  Ghid turistic -Optiunea „Favorit”

  Adauga locatia selectata in lista cu obiective turistice favorite.

  Locatiile favorite vor fi marcate in listele optiunii „Ghid turistic” cu portocaliu.

  favorite

  Daca doresti sa obtii rapid informatii utile pentru calatorii sau drumetii atunci descarca aplicatia ghidul drumetului de pe Google Play:

  https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.ghiduldrumetului.ghiduldrumetului