Lebede la Piatra Neamț

0
1426

În ultimii ani, lacurile Pângaraţi, Vaduri şi Bâtca Doamnei din judeţul Neamţ prin condiţiile favorabile de hrană şi adăpost pe care le oferă, au devenit areale de iernat pentru păsările de apă. Aceste lacuri sunt situate pe cursul mijlociu al râului Bistriţa şi reprezintă o verigă importantă în păstrarea biodiversităţii şi a habitatelor naturale pentru toată zona estică din continentul European.

lebede-1420 lebede-1349 lebede-1165

Pe cele trei lacuri din județul Neamţ şi-au stabilit cartierul de iernare următoarele specii de păsări de apă: lebăda de vară, raţa mare, raţa sunătoare, corcodelul mic, corcodelul cu gât negru, corcodelul cu gât roşu, ferestraşul mare, ferestraşul moţat, ferestraşul mic, raţa sunătoare şi raţa moţată. În scopul cunoaşterii şi protejării lor s-au lebede-1174demarat mai multe proiecte la nivel judeţean de conservare a zonei.

Păsările de apă care poposesc în Neamț sunt din ce în ce mai numeroase şi ne încântă cu frumuseţea lor.

lebede-1228

Cele mai multe exemplare sunt cele de raţe sălbatice insă cele mai frumoase, dar mai puține ca număr, sunt graţioasele lebede albe.  De curând, aceste lebede au devenit în Piatra Neamţ atracţia trecătorilor, care fermecaţi de frumuseţea lor nu vor să plece mai departe fără a le face o fotografie.

*sursa articol aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here